štvrtok 16. februára 2012

Nie je priateľ ako "priateľ"

Určite ste všetci počuli vetu: „Chovám si hada na prsiach!“ Je zaujímavé, aká je táto veta univerzálna. Dá sa použiť v toľkých situáciách a to, keď chceme niečo povedať ironicky, alebo doslova, ale bohužiaľ mnohokrát sa používa práve na pomenovanie niečo negatívneho, čo vás zasiahlo a to práve v tom mieste, kde si toho hada chováte.

Koľkokrát v živote ste sa stretli s falošnosťou, pokrytectvom a hraním divadielka? A koľkokrát sa vám podarilo už toto divadielko odhaliť? Spomeňte si na tie čísla. Je to až žalostne smutné, že mnohokrát hada neodhalíte ak sa pohybuje aj vo vašej tesnej blízkosti. Neodhalíte ho preto, pretože to buď neviete, alebo sa to snažíte prehliadať. Ibaže ďalšou otázkou je dokedy?

Raz určite otvoríte oči dostatočne na to, aby ste si všimli, že niektorí ľudia z vášho okolia nehrajú práve najčistejšiu hru- to je v tom prípade ak neviete túto falošnosť (pokrytectvo...) odhaliť, ale čo v tom prípade ak to prehliadate? Verte tomu, že raz určite príde výbuch! Výbuch poriadneho množstva emócií a k pretečeniu pohára, ktorý sa napĺňal každým pokusom prehliadnuť to, ako niekto ku vám pristupuje. Je to zákon akcie a reakcie. Jedna vec ovplyvňuje druhú a teda, je to vzťah priamo úmerný.

Možno si poviete, že ste sa s tým nikdy nestretli. Ak je to tak, tak vám teda gratulujem, pretože žijete úplne bezchybný život, bez starostí, kde máte každého správne „prečítaného“ a viete, kto sa ako ku vám v ktorej situácií správa, kedy myslí svoje žiadosti úprimne a kedy sa vám skutočne snaží pomôcť. Ale ak patríte k druhej kategórií tých, ktorí ste si uvedomili, že „hada chováte na prsiach“ už dosť dlho, nechajte svojim emóciám voľný priebeh.
Zamyslite sa nad tým, prečo máte toto podozrenie a snažte sa to v hlave rozobrať. Ozve sa vám osoba len vtedy, ak niečo potrebuje? Hrá na vás formu počas toho, ak niečo robíte pre jej dobro? Snaží sa plánovať časť svojej budúcnosti s vami a potom vás plánuje odkopnúť? Verte, že toto je ten pravý prototyp hada.
Osobne môžem povedať, že ja toto absolútne neakceptujem a v tom prípade je najlepšie páliť všetky mosty, ktoré ste kedy s danou osobou mali. Pekne o tom hovorí pieseň od Lucky Bílej- Most přes minulost.




Interpretovať si to samozrejme môžete rôzne, no v každom prípade len názov hovorí o tom, že minulosť vás ovplyvňuje viac ako by ste predpokladali. Ovplyvňuje úroveň vášho priateľstva a ovplyvňuje tiež to, ako sa budete správať k svojmu priateľovi- hadovi!
Zamyslite sa nad tým vážení, či sa naďalej chcete nechať „balamutiť“ týmito „hadmi na prsiach“ alebo tomu spravíte rázny koniec. Pretože vedzte, že práve tieto hady si z vás urobia fackovacieho panáka a toho, kto môže za všetko z vašej minulosti. ALE oni SAMI si musia UVEDOMIŤ, že minulosť je minulosť a mala by ostať tam kde je a ak sa bude minulosť projikovať do súčasnosti vo zvýšenej miere, raz prasknú nervy aj tým najzdatnejším a povedia si DOSŤ!

P.S.: Verím, že hadov sa strasiete presne tak ako ja, pretože oni sami si za to môžu a v žiadnom prípade nemôžete vinu pripisovať sebe. Detinská nevyzretosť a privolávanie si pomoci a skrývanie sa za sukne iných im teda na vážnosti nepridajú. Vedzte, že takým ľuďom sa treba oblúkom vyhnúť, pretože vás nervovo vycicajú. Držím palce pri správnej metóde striasania sa „hadov“!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára